Després de les nostres vacances anuals, muntem un menú degustació amb els plats i vins que anem descobrint en els nostres viatges.

Aquest any el motiu són els vins de Jerez i plats nous descoberts al Perú.

Però abans,  dos conceptes que tingueu present durant el menú:

(Criança biològica): Jerez
(criança oxidativa + criança reductiva) vins a Catalunya

“¿Qué es crianza  biologia?
La crianza biológica es un procedimiento de la vinicultura que se lleva a cabo mediante un velo de levaduras que crecen en la superficie del vinocuyo metabolismo aeróbico ocasiona cambios
 en la fracción aromática,
adquiriendo los vinos finos sus características peculiares.”

“La crianza oxidativa se produce cuando el aire que atraviesa los poros de la barrica o de la bota llega al vino”

Crianza reductora:
“La crianza reductora se caracteriza por una total ausencia de oxígeno”

O millor dit:

1)La criança biològica és aquella que es produeix als vins de xerès per l’acció del llevat que creix dintre de les bótes just damunt del vi, fent desenvolupar els aromes típics, forn, brioix, rebosteria.

2)  Per l’altra banda tenim la criança oxidativa que és aquella que es produeix en els vins que fan la criança en bóta i que per l’acció de la microoxigenació, tenen una oxidació controlada, fent uns aromes característics a més dels afegits per la bóta.

La criança reductiva és la segona criança que es produeix en els vins que després de la criança oxidativa passen un cert temps en ampolla per aturar l’acció de l’oxigen i acabar el vi.

Aquestes dos últimes són els que tenim habitualment a casa nostra.

Al menú que tenim preparat, jugarem amb les dues criances, a més, hem buscat vins al camp de Tarragona que també tenen una mica de criança biològica.

RESERVA AQUÍ